Breakfast Martini

Breakfast Martini

2cl čerstvá citronová šťáva
4cl Bulldog gin
2cl Domácí pomerančový likér
1 lžička Pomerančová marmeláda

Jak namíchat drink


1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2. Odměříme si všechny ingredience přímo do šejkru.
3. Naplníme šejkr kostkovým ledem až po okraj a pořádně vytřepeme.
4. Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do vychlazené coupety.
5. Koktejl ozdobíme kouskem toustu.


Potřebné vybavení

Popis

Breakfast Martini je skvělou volbou nejen v čase snídaně. Koktejl, který získává na svojí jedinečné textuře díky marmeládě je originalita, kterou musíte vyzkoušet.

Z originálního koktejlu Maritini si tento drink převzal pouze podávaní ve sklenici na Martini. Tento nyní světově proslulý koktejl vytvořil v roce 1996 barman, dlouhodobý prezident Spolku britských barmanů, Salvatore Calabrese. Vzhledem k tomu, že je
Salvatore hrdý na svůj talský původ, obvykle “snídá” pouze rychlé espresso. Jednoho rána však Sue, jeho anglická manželka, trvala na tom, aby se posadil a nasnídal – dal si toast s marmeládou. Salvatore přišel s nápadem na koktejl a vzal si sklenici s
marmeládou s sebou do práce. Později toho dne v londýnském Library Baru v hotelu Lanesborough zdokonalil svůj koktejl a Breakfast Martini bylo na světě. Breakfast Martini od té doby inspirovalo barmany po celém světě k vytváření vlastních koktejlů
pomocí marmelády.

Shodou okolností, kniha Harryho Craddocka z roku 1930, The Savoy Cocktail Book, obsahuje recept na koktejl Marmalade, velmi podobný Salvatorovu Breakfast Martini. Salvatore však tvrdí, že inspirací pro jeho koktejl byl koktejl zvaný White Lady s marmeládou a vydatná anglická snídaně, nikoliv klasická anglická barmanská kniha.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING