Singapore Sling

Singapore Sling

4cl gin
0,5cl Cointreau
1cl grenadina
2cl Cherry Brandy
0,5cl DOM Bénédictine
8cl Ananasová šťáva
3cl čerstvé citronové šťávy
1 střik Angostura Bitters

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Hurricane

POPIS

Drink s názvem The Gin Sling byl znám už v roce 1790.
Pochází z jiho-východní Asie. Tento drink vznikl někdy před rokem 1915, Ngiam Tong Boon, Hainanese barman pracuje na Long Bar v Raffles Hotel Singapore. Zpočátku byl drink nazýván jako gin sling.






Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING