Gimlet

Gimlet

4cl gin
2cl Rose’s Lime Juice

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení


Shaker třídílný 750ml nerezový
296 Kč

Koriko shaker set Cocktail Kingdom vážený
617 Kč

Odkapávač na shakery 49 x 10,5 cm
491 Kč

POPIS

Alternovat se může použitím:
2cl čerstvá limetková šťáva
1cl cukrový sirup

John Doxat vypráví ve své knize The Gin Book příběh vyššího úředníka East India Company Jamese Jacksona, který pozval jednoho dne roku 1857 jistého majora Sykese na drink ve stínu verandy svého rozlehlého domu. Speciálně vytrénovaný sluha, jemuž šprýmař James říkal žertem „drinks wallah“ (což by se dalo přeložit jako „indický úředník specializovaný na nápoje, který byl vybrán konkurzem), přinesl dvě sklenice s ginem, čerstvě vylisovanou šťávu z limet, trochou cukrového sirupu a šplouchem vody vychlazené v tykvi…

„Musím říci, Jacksone, že podáváte neobyčejně příjemný nápoj,“ poznamenal major po chvíli. „Mám rád jeho svíravost,“ odvětil James Jackson a dodal: „Říkáme mu Gimlet. Víte, majore, to je truhlářův nástroj, nebozez. Řekněme, že je koktejl ostrý jako gimlet!






Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING