High Society

High Society

4cl gin
2cl Bols Peach
2cl Campari
8cl grapefruitový džus (ideálně čerstvý)

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Hurricane


Tvrzená plastová sklenice Gibraltar Collins 354 ml
75 Kč

POPIS

Bugsy´s, bar který pro věhlas nápoje udělal nejvíc na světě.
Oba majitelé Bugsy´s prošli kdysi praxí v podniku u Mnichova, jehož majitel recepturu High Society připravoval pro barmanskou soutěž. Nakonec na ni kvůli onemocnění nejel a na předpis se zapomnělo. Když Václav Vojíř a Zdeněk Šulc sestavovali obsah prvního barového lístku přezdívaného Modrá bible, na drink si vzpomněli a jako číslo 165 ho do ní v roce 1995 zařadili.






Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING