Basil Smash

Basil Smash

2cl čerstvá citronová šťáva
2cl čerstvá citronová šťáva
1cl cukrový sirup
1cl cukrový sirup
6cl Bulldog gin
6cl Bulldog gin
12ks Lístek bazalky
12ks Lístek bazalky

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2. Odměříme si všechny ingredience přímo do šejkru.
3. Naplníme šejkr kostkovým ledem až po okraj a pořádně vytřepeme.
4. Koktejl scedíme přes barové sítko na kostkový led do sklenice.
5. Na závěr ozdobíme lístkem čerstvé bazalky.


Potřebné vybavení

Popis

Svěží citrusový koktejl s plnou chutí bazalky. Velice svěží bazalková chuť, které vévodí jednoduchý sladkokyselý balanc.

Vytvořen v létě 2008 barmanem jménem Jörg Meyer v Le Lion Bar de Paris (Hamburk, Německo). Původně se tento koktejl jmenoval Gin Pesto. Jörg poprvé blogoval o své nové tvorbě koktejlu 10. července 2008 a od té doby se začal rychle šířit do světa, stal se během chvíle mezinárodně známým spíše pod jménem Gin Basil Smash.

Jörg, tvůrce tohoto koktejlu, říká: “Do nápoje je lepší dát bazalky více, než méně.“ A taky říká: “Mějte na paměti, že 5 cl ginu není moc, 6 cl je v receptu a 7 cl je určeno pro milovníky ginu.”




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING