Bloody Mary

Bloody Mary

4cl vodka
2cl citrónová šťáva
10cl tomatová šťáva
3 střiky worcester omáčky
2 střiky tabasco omáčky
1/2 lžičky celerová sůl
1/2 lžičky pepř

Jak namíchat drink
Throwing – rolování, přelévání

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí boston šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a osadíme barovým sítkem (strainer). K této mětodě budeme potřebovat dvě větší spodní části boston šejkru. V pravé ruce držíme plný šejkr se sítkem a v levé ruce prázdný. Oba šejkry držíme dnem dolů, jako kdyby byli oba plné. Předpažíme tak, aby byli šejkry u sebe nad úrovní očí a pomalu začneme z plného šejkru přelévat do prázdného, který pomalu směřuje po ose dolů tak, že při polovině obsahu se zastaví v úrovni pasu a směřuje zpět po prameni nahoru. Důležité je, sledovat při této metodě pouze šejkr, který se pohybuje tak, jako letící míč u sportu. Ten, který je plný pouze pravá ruka překlápí a určuje tak průtok. Tento postup opaku


Potřebné vybavení

Sklenice collins

POPIS

Oblíbený pick-me-ups (povzbuzující drink, nebo lék na kocovinu) V roce 1921 recepturu vymyslel Fernand Petiot z Harry´s New York Baru v Paříži. Drink byl údajně pojmenován po anglické tudorovské královně Marii I., která díky své kruté povaze nechala za 5 let své vlády popravit přes 300 nevinných lidí.

Další tvrzení připisuje svůj vynález komikovi George Jessel, který navštěvoval Club 21.
V roce 1939, Lucius Beebe otiskl ve svém novinovém sloupku v New Yorku jednu z prvních zmínek o tomto nápoji, spolu s původní recepturou.: "George Jessel popíjí populární drink, který se nazývá Bloody Mary:. polovina rajčatové šťávy a polovina vodky.







Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING