Bloody Mary

Bloody Mary

4cl vodka
2cl čerstvá citronová šťáva
8cl rajčatový džus
3 střiky Worcestrová omáčka

Jak namíchat drink
Throwing – rolování, přelévání


1.Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2.Odměříme si všechny ingredience do šejkru.
3.Naplníme šejkr kostkovým ledem až po okraj a pomocí barového sítka několikrát přelijeme tekutinu bez ledu z jednoho šejkru do druhého.
4.Koktejl scedíme bez ledu do vychlazené skleničky.
5.Ozdobíme stonkem čerstvé celerové natě a měsíčkem citronu.


Potřebné vybavení

Popis

Koktejl se sladkokyselou chutí rajčatové šťávy. Z pravidla velice pikantní koktejl. Velice často můžeme najít v Bloody Mary i s křenem či bylinky.

Se datuje do dvacátých let dvacátého století, kdy Fernand Petiot, americký barman v baru Harry’s New York v Paříži, smíchal stejné porce rajčatové šťávy a vodky. V té době neměl ani ponětí, že se jeho směs stane světově proslulá. Název koktejlu navrhl host na baru a spolu s Petiotem nazvali nápoj „Krvavá Mary“. V roce 1934 se Petiot přestěhoval do baru King Cole v hotelu St. Regis v New Yorku a přinesl si recepturu sebou. Sofistikovaní Newyorčané však nebyli zpočátku příliš nadšení. Řekli, že nápoj chutná trochu nevýrazně, a požádali Petiota, aby ho okořenil. Přidal černý pepř, kajenský pepř, Worcester, citrón a pro ty, kteří chtěli více pálivosti, štědrá kapka omáčky Tabasco. A tak se zrodila americká klasika.

Bloody Mary od počátku i z historického hlediska byla často objednávána na baru jako lék na kocovinu po předešlé bujaré noci.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING