Ramos Gin Fizz

Ramos Gin Fizz

6cl gin
6cl soda
1,5cl čerstvá citronová šťáva
1,5cl čerstvá limetková šťáva
2cl cukrový sirup
2cl smetan
2cl vaječný bílek

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení


RCR Tocai Highball sklenice na nealko a koktejly 234ml
86 Kč

Tvrzená plastová sklenice Gibraltar Highball 266 ML
80 Kč

POPIS

Jeden z nejstarších smetanových koktejlů. Poprvé se údajně objevil už kolem roku 1880 v New Orleans, proto se mu často říká New Orleans Fizz.

Tento koktejl je velmi náročný na barmanovu fyzičku. Původní recept hovoří až o dvacetiminutovém šejkrování – nejprve metodou „dry shake“, tedy bez ledu,a poté i s ledem. Díky moderní době tuto práci můžeme přenechat třeba vrtulkovému mixéru Výsledek stojí za to, odměnou je plná sklenice lehké a jemné bílé pěny.







Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING