Ramos Gin Fizz

Ramos Gin Fizz

1,5cl limetková šťáva
2,5cl vaječný bílek
1,5cl citronová šťáva
2cl cukrový sirup
5cl Römerquelle perlivá
6cl Bulldog gin
5 kapek Voda z pomerančových květů
2,5cl Smetana 18%

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


1.Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2.Odměříme si ingredience bez perlivé vody do šejkru.
3.Pomocí tyčového mixéru drink pořádně napěníme.
4.Šejkr naplníme kostkovým ledem až po okraj a opravdu pořádně vytřepeme.
5.Koktejl scedíme za pomoci barového sítka zpět do druhé strany šejkru
6.Do nachlazené sklenice bez ledu lejeme současně se sodou 2/3 koktejlu až na vrh sklenice.
7.Sklenici dáme na jednu minutu do lednice.
8.Po jedné minutě drink dolejeme zbytkem drinku který nám zůstal v šejkru. Ozdobíme pomocí
pomeranče a máty.


Potřebné vybavení

Popis

Říká se, že je to jeden z nejlepších drinků. Typický pro jeho servis s vysokou pěnou. Velice vyvážený a lehký. Tuto koktejlovou klasiku musíte zkusit.

Henry C. Ramos vynalezl Ramos Gin Fizz v roce 1888 ve svém baru Imperial Cabinet Saloon na Gravier Street v New Orleans v Louisianě. Před americkou prohibicí byl koktejl extrémně populární. Problém byl v jeho příprava, která zabrala dvanáct minut. Za barem se o tento drink staralo i více jak 20 barmanů najednou, aniž by dělali něco jiného než třepání koktejlu Ramos Gin Fizz. Během karnevalu v roce 1915, pracovalo 32 zaměstnanců najednou, jen aby vytřepávali tento nápoj.

Původně se koktejl jmenoval "New Orleans fizz” a byl jedním z nejpopulárnějších koktejlů v New Orleans.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING