Negroni

Negroni

3cl Campari
3cl Bulldog gin
3cl Cinzano 1757

Jak namíchat drink
Building – přímo v servírovacím skle


1. Nachladíme si skleničku a míchací sklenici pomocí ledu.
2. Ingredience si postupně odměříme do míchací sklenice.
3. Míchací sklenici naplníme kostkovým ledem.
4. Pomocí míchací lžičky 15 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
5. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené skleničky s kostkovým ledem.
6. Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.


Potřebné vybavení

Popis

Klasický italský aperitivní koktejl, ve kterém převažuje hořká chuť Campari doprovázená jemnou sladkostí červeného vermutu. Negroni si buď jednoduše zamilujete, či ho budete nenávidět.

Negroni, podle příběhů, vzniklo z klasického koktejlu „Americano“ a to ve 20. letech minulého století, konkrétně roku 1919. Říká se, že ho poprvé namíchal známý italský barman Fosco Scarselli z Café Casoni v italské Florencii a to svému oblíbenému zákazníkovi, kterým byl hrabě Camillo Negroni. Objednávka z úst barona zněla jasně: „Dám si své oblíbené Americano, ale tentokrát s ginem.“ Není známo, zda je informace pravdivá.

Ani Negroni se nevyhnulo několika různým twistům, a i proto si dnes v baru můžeme objednat například “Boulevardier”, který zaměňuje gin za whisky nebo “Kingston Negroni”, které zas mění gin za rum.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING