Bee’s Knees

Bee’s Knees

2cl čerstvá citronová šťáva
2cl čerstvá citronová šťáva
4cl Bulldog gin
4cl Bulldog gin
1cl Medový sirup (med:voda, 2:1)
1cl Medový sirup (med:voda, 2:1)
1cl Cappy Pomeranč 100 %
1cl Cappy Pomeranč 100 %

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2. Odměříme si všechny ingredience přímo do šekjru.
3. Naplníme šejkr kostkovým ledem až po okraj a pořádně vytřepeme.
4. Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do vychlazené coupety.
5. Koktejl zastříkneme pomerančovou kůrou.


Potřebné vybavení

Popis

Koktejl kombinující citrusové šťávy citrónu a pomeranče oslazené pomocí medové vody v kombinaci s velkou porcí ginu.

Koktejl Bee's Knees se objevil během éry prohibice, kdy se říkalo, že citronová šťáva a med maskují špatnou kvalitu ginu. Psalo se tak v článku z 22. dubna 1929 v Standard Union z Brooklynu, který podává zprávu o tehdejším trendu v Paříži v dámských barech. Historik Jared Brown odhalil článek, jehož předposlední odstavec říká: „Bee’s Knees je vynález paní JJ Brownové z Paříže, vdovy po slavném horníkovi, je to spíše sladká kombinace zahrnující med a citron.“

Paní Margaret Brown (narozená Margaret Tobin v roce 1867 a provdaná za Jamese Josepha Browna v roce 1866) byla americká filantropka, která se od své smrti v roce 1932 stala známou pod názvem „The Unsinkable Molly Brown.“ Její pestrý život, včetně přežití katastrofy na Titanicu, byl ztvárněn v Broadwayském hudebním divadle a následně i ve filmu v roce 1964.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING