Aviation

Aviation

2cl čerstvá citronová šťáva
4cl Bulldog gin
2cl Domácí třešňový likér
1,5cl Domácí fialkový likér

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2. Odměříme si všechny ingredience přímo do šekjru.
3. Naplníme šejkr kostkovým ledem až po okraj a pořádně vytřepeme.
4. Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do vychlazené coupety.
5. Koktejl ozdobíme koktejlovou třešní na barovém napichovátku.


Potřebné vybavení


Odměrka nerezová s ryskou 3cl - 5cl
196 Kč

Skleněná odměrka 2 - 4 cl CE
46 Kč

Měděná odměrka Leopold 3cl - 5cl
346 Kč

Jemné barové sítko velké pro double strain
196 Kč

Biloxi jemné sítko nerezové na double strain
296 Kč

Biloxi měděné jemné sítko malé na double strain
296 Kč

Třídílný šejkr

Coupete 30097

Popis

Koktejl určitě zaujme už na pohled svojí nezaměnitelnou nafialovělou barvou. V chuti se pak mísí tóny květin a ovoce ve sladkokyselé kombinaci na bázi ginu.

Aviation vytvořil Hugo Ensslin, vedoucí barman v hotelu Wallick v New Yorku, na počátku dvacátého století. První publikovaný recept na nápoj se objevil v Ensslinově receptu na míchané nápoje z roku 1916. Ensslinův recept vyžadoval 11⁄2 oz El Bart gin, 3⁄4 oz. citronové šťávy, 2 střiky maraschino likéru a 2 střiky crème de violette – fialkový likér, který dává koktejlu lehce fialovou barvu.

Harry Craddock v knize Savoy Cocktail Book z roku 1930 opomněl crème de violette a vytvořil kombinaci ze směsi dvou třetin suchého ginu, jedné třetiny citronové šťávy a dvou střiků Maraschina. Mnoho barmanů následovalo Craddockův recept a nepoužívali fialkový likér, který byl těžko k sehnání.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING