Martinez

Martinez

2 střiky Angostura Bitters
2 střiky Angostura Bitters
3cl Bulldog gin
3cl Bulldog gin
0,5cl Domácí třešňový likér
0,5cl Domácí třešňový likér
3cl Cinzano 1757
3cl Cinzano 1757

Jak namíchat drink
Building – přímo v servírovacím skle


1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2. Odměříme všechny ingredience do míchací sklenice.
3. Naplníme míchací sklenici kostkovým ledem a 15 krát otočíme ve směru hodinových ručiček.
4. Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do vychlazené coupety.
5. Koktejl zastříkneme pomerančovou kůrou a vložíme dovnitř.


Potřebné vybavení

Popis

Koktejl zvaný “předchůdce Martini.” Suchý, silný, s lehce citrusovými tóny.

Skutečný původ koktejlu Martinez je nejasný. Existují dva příběhy připisují výrobu koktejlu s názvem Martinez. Jeden z nich je barman Jerry Thomas z hotelu Occidental a druhý barman jménem Richelieue, který pracoval v salonu ve městě Martinez v Kalifornii. Oba příběhy je obtížné ověřit, protože záznamy o nápojích z té době chybí nebo jsou neúplné, avšak vydání knihy Thomas’ The Bar-Tender's Guide z roku 1887 obsahuje recept na Martinez. Vyžaduje se v ní Old Tom gin, sklenka vermutu, dva střiky Maraschino likéru a střik Boker's bitter s ledem, ozdobený plátkem citronu. Druhý příběh píše průvodce nápojem z roku 1884 vydaný O.H. Byronem. Popisuje podobnou recepturu už o pár let dříve, psalo se zde, že je Martinez stejný jako Manhattan, pouze se nahradí gin za whisky. Kniha obsahovala dva recepty na Manhattan, jeden z nich obsahoval 2 střiky Curaçao, 2 střiky Angostura bitters, půl sklenice whisky a půl sklenice italského vermutu.

Koktejl, který je z historického hlediska kombinací dvou světoznámých koktejlů ,a to Manhattan a Dry Martini koktejl.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING