Mai Tai

Mai Tai

2cl Cointreau
3cl bílý rum
3cl tmavý rum
1cl mandlového sirupu
2cl čerstvé limetkové šťávy

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Hurricane

POPIS

Don the Beachcomber ho vytvořil v roce 1933 ve svém baru Don Beachcomber's v Hollywoodu. Dnešní koktejl se však od těchto původních receptur trochu liší, neboť jeho současná podoba byla vytvořena v jednom Hawaiském hotelu v 50. letech, kdy byl použit čerstvý ananasový džus.
Zajímavost: Mai Tai se stal populárním díky tématickým TIKI barům a restauracím, které se hojně začali v 50-60 letech otevírat. Zahrál si také ve filmu Elvis Presleyho Blue Hawaii.






Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING