Acapulco

Acapulco

3cl bílý rum
3cl Tequila
6cl čerstvá grapefruit šťáva
6cl ananasový džus
1ks plátek ananasu
1ks snítka máty

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po scezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Obsah šejkru poté přelijeme do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Existuje i variace s vaječným bílkem a cukrovým sirupem.
Koktejl vznikl v Mexiku a je pojmenován po městě Acapulco. Oficiálně je známý jako "Acapulco de Juárez”. Je jedním z klasických koktejlů, které se vyvinuly postupem času. Starší verze byla bez tequily a grepového džusu.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING