White (Pink) Lady

White (Pink) Lady

4cl gin
2cl Cointreau
2cl citronová šťáva
1cl cukrový sirup
2cl vaječný bílek (střik grenadiny)

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Nápoj byl vytvořen legendárním barmanem jménem Harry MacElhon v Ciro’s Club v Londýně roku 1919. Původní složení citronová šťáva, Cointreau a Créme de Menthe. V roce 1929 v Harry's baru v Paříži, vznikla díky Harry Craddockovi dnešní verze, tedy gin, cointreau a citronová šťáva. V roce 1930 se receptura objevila v The Savoy Cocktail Book.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING