Classic Margarita

Classic Margarita

2cl Cointreau
3,5cl Tequila
1,5cl čerstvá limetková šťáva
1ks plátek limetky

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po scezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté scedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Sklenice na margaritu

Popis

Margaret Sames - prosinec 1948

Samesová, která vytvořila před Margaritou již několik drinků, pracovala v jednom hotelu pro VIP hosty. Velmi často experimentovala s různými nápoji a vytvářela další a další koktejly. Jednoho dne zkusila spojit Cointreau, tequilu a limetkovou šťávu, což jí ale nestačilo. Věděla totiž, že většina jejích zákazníků pije tequilu se solí a citronem. Rozhodla se tedy ozdobit nápoj citronem a originální slanou crustou.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING