Classic Margarita

Classic Margarita

2cl Cointreau
4cl Tequila
2cl čerstvá limetková šťáva
1cl cukrový sirup

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Sklenice na margaritu

POPIS

Margaret Sames - Prosinec 1948

Samesová, která vytvořila před Margaritou již několik drinků, pracovala v jednom hotelu pro VIP hosty. Velmi často experimentovala s různými nápoji a vytvářela další a další drinky. Jednoho dne zkusila spojit Cointreau, tequilu a limetkovou šťávu, což jí ale nestačilo. Věděla totiž, že většina jejích zákazníků pije tequilu se solí a citronem. Rozhodla se tedy ozdobit nápoj citronem a originální slanou crustou.






Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING