Rob Roy

Rob Roy

4cl whiskey
1 střik Angostura Bitters
2cl sladký vermut
1ks koktejlová třešeň

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po scezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté scedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Jde o koktejl vytvořený v roce 1894 barmanem hotelu Waldorf Astoria v New Yorku.
Nápoj byl pojmenován na počest premiéry operety Rob Roy, která byla o skotském lidovém hrdinovi jménem Robert Roy MacGregor. Drink je podobný Manhattanu, ale dělá se výhradně ze skotské whisky, zatímco Manhattan se míchá z žitné whiskey a nyní také z bourbonu, či kanadské whiskey.

Stejně tak jako Manhattan, může být i Rob Roy – sladký, suchý, nebo perektní.
Sweet / Sladký – klasický (koktejlová třešeň)
Dry / Suchý – záměna vermouth rosso, za extra dry (citronová kůra)
Perfect / Perfektní – ½ vermouth rosso, ½ extra dry (citronová kůra)





Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING