Pina Colada

Pina Colada

4cl rum
2cl kokosový sirup
8cl ananasový džus
4cl mléko + smetana

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Sklenice collins

POPIS

Podle dějepisců v hotelu Caribe Hilton to bylo přesně 15. srpna 1954, kdy jeho barman Ramon Monchito Marrero Perez namíchal po třech měsících experimentů konečně uspokojivý koktejl barvy slonové kosti z rumu, ananasové šťávy a kokosového extraktu značky Coco Lopez.

Jenže k autorství, jak už to v případě úspěšných děl bývá, se hlásí ještě jeden barman Don Ramon Portas Mingot, který stejnojmenný drink připravil v roce 1963 v restauraci La Barrachina v ulici Calle Fortaleza. 







Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING