Pina Colada

Pina Colada

4cl rum
2cl kokosový sirup
4cl mléko + smetana
8cl ananasový džus
1ks koktejlová třešeň
1ks plátek ananasu

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po scezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Obsah šejkru poté přelijeme do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Sklenice collins

Popis

Podle dějepisců v hotelu Caribe Hilton to bylo přesně 15. srpna 1954, kdy jeho barman Ramon Monchito Marrero Perez namíchal po třech měsících experimentů konečně uspokojivý koktejl barvy slonové kosti z rumu, ananasové šťávy a kokosového extraktu značky Coco Lopez.

Jenže k autorství, jak už to v případě úspěšných děl bývá, se hlásí ještě jeden barman, a to Don Ramon Portas Mingot, který stejnojmenný drink připravil v roce 1963 v restauraci La Barrachina v ulici Calle Fortaleza. 

Původní a oficiální receptura:
3cl bílý rum
3cl kokosové mléko
9cl ananasový džus





Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING