Brandy Crusta

Brandy Crusta

1cl Cointreau
1cl maraschino
4cl Cognac
2 střiky Angostura Bitters
2cl čerstvá citronová šťáva
0,5cl cukrový sirup
1ks plátek kůry z citronu

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po scezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté scedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody a obalíme její kraje v cukrové krustě. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Koktejl byl vytvořen v letech 1840 -1850 Josephem Santinou v New Orleans. Jméno odpovídá cukrové krustě, která je na okraji sklenice. Tento recept pochází z knihy barmana Davida Emburyho z roku 1948 “The Fine Art of Mixing Drinks”.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING