Gin Fizz

Gin Fizz

2cl čerstvá citronová šťáva
2cl čerstvá citronová šťáva
1cl cukrový sirup
1cl cukrový sirup
6cl Römerquelle perlivá
6cl Römerquelle perlivá
4cl Bulldog gin
4cl Bulldog gin

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2. Odměříme si ingredience bez perlivé vody do šejkru.
3. Šejkr naplníme kostkovým ledem až po okraj a pořádně vytřepeme.
4. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do skleničky s kostkovým ledem a doplníme o perlivou vodu.
5. Lehce promícháme odspodu nahoru.
6. Ozdobíme plátkem citrónu.


Potřebné vybavení

Popis

Svěží dlouhý drink, který snadno nahradí známý gin&tonic. Kombinace jednoduché limonády s ginem perfektně funguje.

První tištěný důkuz ”fizzu“ se nachází v dodatku Bartender's Guide z roku 1876 ve vydání Jerryho Thomase, který obsahuje čtyři takové recepty. Fizz se stal velice populárním v Americe mezi lety 1900-1940. Známý je především jako specialita rodného města New Orleans. Gin fizz byl tak populární, že bary musely zaměstnávat týmy barmanů, kteří se střídali při třepání koktejlů.

Fizz má několik variací.
Silver fizz – přidání vaječného bílku
Golden fizz – přidání vaječného žloutku
Royal fizz – přidání celého vejce
Diamond fizz – šumivé víno na místo perlivé vody




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING