Martini Extra Dry

Martini Extra Dry

5cl gin
1cl suchý vermut
1ks zelená oliva

Jak namíchat drink
Mixing glass - v míchací sklenici


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát
zamícháme barovou lžičkou, abychom ji důkladně vychladili. To samé
poté uděláme s míchací sklenicí. Po scezení vody do ní poté
nadávkujeme uvedené ingredience, poté minimálně 20 vteřin mícháme
barovou lžičkou, abychom vše důkladně propojili a vychladili. Pomocí
barového sítka poté scedíme obsah do servírovací sklenice, kterou
zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Martini je následovníkem drinku Martinez, který byl mnohem sladší díky použití sladkého vermutu. Nejstarší známá zmínka o nápoji Martinez pochází z knihy "The Bon Vivants Companion: Or How to Mix Drinks", kterou v roce 1862 napsal prof. Jerry Thomas. Podle George A. Zabriskeho, který tuto knihu znovu publikoval v roce 1928, měl Thomas klienta, který jezdil trajektem každé ráno z hotelu Occidental do městečka Martinez a odtud do hlavního města Kalifornie (Sacramento). Thomas svému klientovi míchával sladký nápoj na bázi ginu, aby byla jeho rána snesitelnější. Nápoj pojmenoval podle městečka Martinez. Spousta referencí nasvědčuje tomu, že jméno Martini získal nápoj podle názvu značky oblíbených italských vermutů „Martini“.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING