Martini Extra Dry

Martini Extra Dry

6cl gin
1cl suchý vermut

Jak namíchat drink
Mixing glass - v míchací sklenici

Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat tak, že ji po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom ji důkladně vychladili. To samé poté uděláme s míchací sklenicí. Po zcezení vody do ní poté nadávkujeme uvedené ingredience, poté minimálně 20 vteřin mícháme barovou lžičkou, abychom vše důkladně propojili a vychladili. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah do servírovací sklenice, kterou zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení


BarConic® Shaker třídílný měděný 0,7l
695 Kč

Zlatý shaker 0,5l
1391 Kč

Flair shaker 0,8l nerezový
181 Kč

POPIS

Martini je následovníkem drinku Martinez, který byl mnohem sladší, díky použití sladkého vermutu. Nejstarší známá zmínka o nápoji Martinez pochází z knihy "The Bon Vivants Companion: Or How to Mix Drinks", kterou v roce 1862 napsal prof. Jerry Thomas. Podle George A. Zabriskeho, který tuto knihu znovu publikoval v roce 1928 měl Thomas klienta, který jezdil trajektem každé ráno z hotelu Occidental do městečka Martinez a odtud do hlavního města Kalifornie (Sacramento). Thomas svému klientovi míchával sladký nápoj na bázi ginu, aby byla rána snesitelnější. Nápoj pojmenoval podle městečka Martinez. Spousta referencí nasvědčuje tomu, že jméno Martini získal nápoj podle názvu značky oblíbených italských vermutů „Martini“.






Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING