Blood and Sand

Blood and Sand

4cl whiskey
2cl třešňový likér
2cl sladký vermut
2cl čerstvá pomerančová šťáva
1ks plátek kůry z pomeranče

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po scezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté scedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Koktejl byl pojmenován po filmu z roku 1922, kde si hlavní roli toreádora zahrál Rudolph Valentino.
Šťáva z červeného pomeranče zde pomáhala propojit barvu s filmem.
Recept se poprvé objevil v roce 1930 v knize Savoy Cocktail Book.

Film měl 2x remake:
1. 1941 s hercem jménem Tyrone Powers
2. 1989 s herečkou Sharon Stones






Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING