Whiskey Crush

Whiskey Crush

4,5cl whiskey
9cl čerstvá pomerančová šťáva
1,5cl cukrový sirup
1cl pomerančový likér

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po scezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté scedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody. Sklenici doplníme ledovou tříští, zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Recept lze vysledovat do 19. století. Původně byl flip připravován smícháním rumu, piva, cukru a pomocí horké tyče byla u tohoto drinku vymíchávána pěna. První zmínka o tomto receptu s vajíčkem byla v knize Jerryho Thomase “How to mix drinks”.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING