Vodka Martini

Vodka Martini

6cl vodka
1cl suchý vermut

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení


BarConic® Shaker třídílný měděný 0,7l
695 Kč

Zlatý shaker 0,5l
1391 Kč

Flair shaker 0,8l nerezový
181 Kč

POPIS

Tisíce barmanů hledaly cestu k ráznému martini „ dry“ a vytvořily a servírovaly své vlastní verze. Jeho suchost je zpravidla dána spojením ginu a vermutu, čím více ginu, tím sušší výsledek. V receptuře tohoto drinku je gin nahrazen vodkou, čímž vzniká Vodka Martini, neboli Vodkatini. Tahle varianta se objevila poprvé roku 1951 a proslavil ji James Bond.

Známá věta: Protřepat, ne míchat... Shaken, not stirred. Jeho prvním drinkem je však již od románu Casino Royal z roku 1953 koktejl Vesper. Nic na tom nemění, že u široké veřejnosti je bezesporu nejznámějším pitím agenta 007 Martini Dry Coctail z vodky a suchého vermutu s olivou.






Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING