Sidecar

Sidecar

5cl Brandy
2cl Cointreau (Triple Sec)
2cl čerstvá citronová šťáva
1cl cukrový sirup

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po scezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté scedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Drink údajně vymyslel Frank Meier v hotelu Ritz v Paříži. Pojmenoval ho podle stejnojmenné motorky s postranním vozíkem, která přivážela během 1.světové války jeho oblíbeného hosta „kapitána“. Inspirací mohl být drink “Brandy Crusta”, který byl vytvořený již v polovině 19. stol. Pokud tomuto drinku věnujete pozornost, zjistíte, že se jedná v podstatě o twist drinku “Cognac sour”.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING