Whiskey Sour

Whiskey Sour

4,5cl whiskey
2cl vaječný bílek
3cl citronová šťáva
1,5cl cukrový sirup
1ks plátek kůry z citronu

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po scezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté scedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody a dosypeme čerstvým ledem. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Nejstarší historická zmínka o „whiskey sour“ pochází z novin zveřejněných ve Wisconsinu v roce 1870.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING