Daiquiri

Daiquiri

4cl rum
2cl čerstvá limetková šťáva
1cl cukrový sirup

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení


BarConic® Shaker třídílný měděný 0,7l
695 Kč

Flair shaker 0,8l nerezový
181 Kč

USAGI heavyweight cobbler shaker 0,5l Cocktail Kingdom v měděném provedení
1996 Kč

POPIS

Název tohoto drinku je odvozen od kubánského města Daiquirí, kde Američané na přelomu 19. a 20. století těžili železnou rudu. Inženýr Jennings S. Cox dlouho přemýšlel, jakým způsobem by bylo nejlepší se ve vysokých teplotách zchladit. Jednoho dne utrhl ze stromu limetu, vymačkal její šťávu do sklenice, pro zjemnění kyselosti přidal čajovou lžičku cukru, přilil trochu rumu, kapku chlazené vody a hrst rozdrceného ledu. Lahodný drink byl na světě.






Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING