Daiquiri

Daiquiri

4,5cl rum
2,5cl čerstvá limetková šťáva
1,5cl cukrový sirup
1ks plátek limetky

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po scezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté scedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Název tohoto drinku je odvozen od kubánského města Daiquirí, kde Američané na přelomu 19. a 20. století těžili železnou rudu. Inženýr Jennings S. Cox dlouho přemýšlel, jakým způsobem by bylo nejlepší se ve vysokých teplotách zchladit. Jednoho dne utrhl ze stromu limetu, vymačkal její šťávu do sklenice, pro zjemnění kyselosti přidal čajovou lžičku cukru, přilil trochu rumu, kapku chlazené vody a hrst rozdrceného ledu. Lahodný drink byl na světě.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING