Bijou Cocktail

Bijou Cocktail

3cl Bulldog gin
3cl Green Chartreuse
3cl Cinzano 1757

Jak namíchat drink
Building – přímo v servírovacím skle


1. Nachladíme si skleničku a míchací sklenici pomocí ledu.
2. Ingredience si postupně odměříme do míchací sklenice.
3. Míchací sklenici naplníme kostkovým ledem.
4. Pomocí míchací lžičky 15 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
5. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené skleničky s kostkovým ledem.
6. Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.


Potřebné vybavení

Popis

Drink, který právem patří mezi klasické koktejly. Kombinace ginu a červeného vermutu je podpořena jedinečností francouzského bylinného likéru Chartreaus.

Tento koktejl byl vynalezen Harrym Johnsonem, který jej nazval “bijou”, protože kombinoval barvy tří šperků: gin pro diamant, vermut pro rubín a chartreuse pro smaragd. Tento recept je také jedním z nejstarších v manuálu pocházejícím z 90. let 19. století.

Bijou byl populární několik desetiletí. Na rozdíl od Manhattanu a Martini koktejlu však Bijou po konci americké prohibice upadl v zapomnění.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING