High Society
2cl Campari8cl Cappy Grapefruit2cl Domácí broskvový likér4cl Bulldog ginJak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru
1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2. Odměříme si všechny ingredience přímo do šejkru.
3. Šejkr naplníme kostkovým ledem až po okraj a pořádně vytřepeme.
4. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do sklenice na drcený led.
5. Ozdobíme plátkem grepu.
Potřebné vybavení
Popis
Hořkosladká klasika, která osloví. Dlouhý osvěžující drink, vhodný na nejrůznější oslavy.
High Society znamená v překladu "smetánka" a v koktejlovém světě osvěžující long drink z minulého století. Více než v jeho rodném Německu se tento drink uchytil v Čechách, kde ho proslavil dnes již legendární pražský Bugsy's bar, který otevřel své brány 31. března 1995 a krátce poté se objevil v žebříčku nejlepších barů světa. Oba jeho majitelé Václav Vojíř a Zdeněk Šulc kdysi působili v baru nedaleko Mnichova, jehož majitel se v té době připravoval na barmanskou soutěž s recepturou svěžího long drinku na bázi ginu. Soutěže se bohužel nikdy nezúčastnil kvůli náhlé nemoci. Na drink postupně zapomněli, vrátili se do Prahy a rozhodli se otevřít svůj vysněný cocktail bar. Krátce po tom, co začali sestavovat jejich první barový lístek, si na High Society vzpomněli a zařadili ho pod číslem 165.
Nejvíce se tento koktejl proslavil u nás v České republice.