Martini Dry Cocktail

Martini Dry Cocktail

6cl Bulldog gin
2cl Cinzano Extra Dry

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2. Odměříme všechny ingredience do míchácí sklenice.
3. Naplníme si míchací sklenici kostkovým ledem a 15 krát otočíme ve směru hodinových
ručiček.
4. Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do vychlazené skleničky.
5. Koktejl zastříkneme citrónovou kůrou a vložíme dovnitř.


Potřebné vybavení

Popis

Silný drink, který má za účel vyzdvihnout primární bázi.
Koktejl oblíbený především v Americe a Anglii.

Původ Martini není zcela jasný. Existuje však obecná teorie, kterou většina lidí přijala za pravdivou. Příběh tvrdí, že nápoj se vyvinul z koktejlu Martinez, který je twistem na koktejl Manhattan. Začátkem 60. let 19. století tento koktejl míchal barman jménem Jerry Thomas. Martini koktejl byl poprvé zmíněný písemným receptem v koktejlové knize O. H. Brysona z roku 1884, The Modern Bartender, kde je nápoj označován jako variace na Manhattan. Také v Bartender manuálu Harryho Johnsona, zveřejněném v roce 1888, uvádí seznam ingrediencí tohoto koktejlu – Old Tom Gin, sladký vermut, pomerančové Curacao, Boker's Bitters a citronová kůra.

Okolo 19. století se Martini pilo převážně v poměru jedna porce ginu na jednu porci vermutu. Postupem času se dělalo sušší a sušší a zejména po konci prohibice získal tento nápoj v Americe na velké oblibě.

Variace drinku Martini:
Sweet Martini – Sweet vermouth
Dry Martini – Dry vermouth
Perfect Martini – Sweet & Dry vermouth
Dirty Martini – střik šťávy z oliv




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING