Corpse Reviver No.2

Corpse Reviver No.2

2cl Green Chartreuse
5cl absinth
2cl Cinzano Extra Dry
2cl čerstvá citronová šťáva

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2. Odměříme si všechny ingredience přímo do šejkru.
3. Naplníme šejkr kostkovým ledem až po okraj a pořádně vytřepeme.
4. Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do vychlazené coupety.
5. Koktejl zastříhneme citrónovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.


Potřebné vybavení

Popis

Velice komplexní chuťový profil, který kombinuje příjemnou kyselost a tóny bylinek. Absinth obsažený v koktejlu přidá příjemnou anýzovou chuť a suchost.

Důvod, proč dnes známe Corpse Reviveru, je díky uznávané knize Savoy Cocktail Book z roku 1930, kde Harry Craddock zveřejnil dva recepty – Corpse Reviver No.1: „Pije se před jedenáctou hodinou nebo kdykoliv, kdy dojde energie” a Corpse Reviver No.2, u kterého se píše: “Čtyři rychle vypité koktejly dokáží i znovu mrtvolu oživit.”

Jak už tomu sám název Corpse Reviver No.2 napovídá, existují i další koktejly s názvem Corpse Reviver – konkrétně čísla No. 1 a No.3.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING