Vodka Martini

Vodka Martini

6cl vodka
1cl suchý vermut
1ks zelená oliva

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v shakeru


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru.
Po zcezení vody zbylé po ledu nadávkujeme do šejkru uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí šejkru důkladně protřepeme.
Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Tisíce barmanů hledalo cestu k ráznému martini „ dry“ a vytvořilo a servírovalo své vlastní verze. Suchost je zpravidla dána spojením ginu a vermutu, čím více ginu, tím sušší výsledek. V receptuře tohoto drinku je gin nahrazen vodkou, čímž vzniká Vodka Martini, neboli Vodkatini. Tato varianta se objevila poprvé roku 1951 a proslavil ji James Bond.

Známá věta: Protřepat, ne míchat... Shaken, not stirred. Prvním drinkem Jamese Bonda je však již od románu Casino Royal z roku 1953 koktejl Vesper. Nic na tom nemění ani fakt, že u široké veřejnosti je bezesporu nejznámějším pitím agenta 007 Martini Dry Coctail z vodky a suchého vermutu s olivou.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING