Caipiroska

Caipiroska

6cl vodka
1/2 Limetky
2 lžička třtinový cukr

Jak namíchat drink
Muddling - drcení paličkou


1.Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
2.Do nachlazené skleničky vložíme na čtvrtky nakrájenou limetku a
pomačkáme za pomocí mudleru.
3.Do sklenice vložíme cukr a poté drcený led až po okraj.
4.Přímo na drcený led odměříme vodku.
5.Pořádně promícháme od spodu nahoru pomocí barové lžičky.
6.Doplníme drceným ledem a ozdobíme měsíčkem limetky


Potřebné vybavení

Popis

Osvěžující koktejl s velkou porcí alkoholu doplněný o sladko kyselí mix limetky a cukru. Servírován na drceném ledu a tak je to skvělá volba pro horké letní dny.

Caipiroska získala svojí popularitu až v posledních desetiletích 20. století, kdy se na trh Jižní Ameriky dostávalo mnohem více kvalitní vodky. Jelikož Caipiroska je twistem na koktejl zvaný Caipirinha musíme se vrátit k historii tohoto koktejlu. Ačkoli existuje mnoho teorií o tom, jak nápoj vznikl. Jedna z nich naznačuje, že variace nápoje byla použita k vyléčení epidemie španělské chřipky na počátku 20. století. Původní recept pravděpodobně obsahoval česnek, med, limetku a další silné přírodní látky. Lékaři často doporučovali nějakou lihovinu pro urychlení účinku. Jednoho dne se opustilo od česneku a medu, který nahradilo pár lžic cukru a Caipirinha byla na světě.

Jméno Caipiroska vychází ze slova Caipira, kterým se odkazuje na někoho z venkova, doslova venkovan nebo křupan.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING