Manhattan

Manhattan

5cl whiskey
1 1střik angostura bitters
2cl sladký vermut
1ks koktejlová třešeň

Jak namíchat drink
Mixing glass - v míchací sklenici


Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom ji důkladně vychladili. To samé poté uděláme s míchací sklenicí. Po scezení vody do ní poté nadávkujeme uvedené ingredience, poté minimálně 20 vteřin mícháme barovou lžičkou, abychom vše důkladně propojili a vychladili. Pomocí barového sítka poté scedíme obsah do servírovací sklenice, kterou zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Jde o jeden z nejpopulárnějších klasických koktejlů. Vytvořen byl v roce 1874 v klubu Manhattan v New Yorku. V té době většina koktejlů obsahovala bitters, aby se měla čím vyrovnat jejich sladkost.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING