Mai Tai

Mai Tai

1,5cl Cointreau
4cl bílý rum
1,5cl mandlového sirupu
1cl čerstvé limetkové šťávy
2cl tmavý rum
1ks koktejlová třešeň
1ks plátek ananasu

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou
předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Don the Beachcomber ho vytvořil v roce 1933 ve svém baru Don Beachcomber's v Hollywoodu. Dnešní koktejl se však od těchto původních receptur trochu liší, neboť jeho současná podoba byla vytvořena v jednom Hawaiském hotelu v 50. letech, kdy byl použit čerstvý ananasový džus.
Zajímavost: Mai Tai se stal populárním díky tématickým TIKI barům a restauracím, které se hojně začali v 50-60 letech otevírat. Zahrál si také ve filmu Elvis Presleyho Blue Hawaii.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING