Prairie Oyster
2cl Brandy1cl Worcester1cl červený vinný ocet1 střik Tabasco1/2 lžičky soli a cayenského pepře1 lžička kečupuJak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru
Šejkr naplníme po okraj kostkovým ledem, zalijeme ho vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom ho důkladně vychladili. Poté vodu scedíme a do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience mimo žloutku, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté scedíme obsah šejkru do servírovací sklenice, ve které se nachází žloutek. Servírujeme.
Potřebné vybavení
Popis
Dávejte pozor, abyste neporušili žloutek, který se umístí na dno sklenice, a přes který se poté přelije obsah z šejkru.
Tzv. pick-me-up drink aka lék na kocovinu z 19. století. Ve skutečnosti to moc nepomůže, ale je to dobré. Alkohol se může nahradit ginem či vodkou, nebo je možné použití bez alkoholu.