Prairie Oyster

Prairie Oyster

2cl Brandy
1cl Worcester
1cl červený vinný ocet
1 střik Tabasco
1/2 lžičky soli a cayenského pepře
1 lžička kečupu

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru


Šejkr naplníme po okraj kostkovým ledem, zalijeme ho vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom ho důkladně vychladili. Poté vodu scedíme a do šejkru
nadávkujeme uvedené ingredience mimo žloutku, přidáme čerstvé kostky ledu a po
uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka
poté scedíme obsah šejkru do servírovací sklenice, ve které se nachází žloutek. Servírujeme.


Potřebné vybavení

Popis

Dávejte pozor, abyste neporušili žloutek, který se umístí na dno sklenice, a přes který se poté přelije obsah z šejkru.

Tzv. pick-me-up drink aka lék na kocovinu z 19. století. Ve skutečnosti to moc nepomůže, ale je to dobré. Alkohol se může nahradit ginem či vodkou, nebo je možné použití bez alkoholu.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING