Tom Collins

Tom Collins

4cl gin
2cl čerstvé citrónové šťávy
1cl cukrového sirupu
10cl soda

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení


RCR Tocai Highball sklenice na nealko a koktejly 234ml
86 Kč

Tvrzená plastová sklenice Gibraltar Highball 266 ML
80 Kč

POPIS

Za autora receptu je označován newyorský barman Jerry Thomas, který ho popsal v roce 1876 ve své knize o míchaných nápojích. Název byl údajně inspirován tehdy oblíbeným americkým žertem, jehož smyslem bylo někoho vyprovokovat, aby začal hledat neexistující osobu jménem Tom Collins.






Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING