The Aviation

The Aviation

4cl gin
1,5cl citronová šťáva
1cl Maraschino likér
1cl Créme de viollete

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení


BarConic® Shaker třídílný měděný 0,7l
695 Kč

Zlatý shaker 0,5l
1391 Kč

Flair shaker 0,8l nerezový
181 Kč

POPIS

Drink byl vytvořen na počátku 20. století barmanem jménem Hugo Ensslin, šéf barmanm hotelu Wallick v New Yorku. V roce 1916 byl recept publikován v Ensslinově knize receptů na míchané nápoje. Později v roce 1930 barman Harry Craddock uvádí v knize Savoy Cocktail Book recept bez likéru Violette. Tento recept následovalo mnoho barmanů po něm.

Drink je v podstatě twist Gin Souru, kde se nahrazuje cukrový sirup maraschino likérem.
Další známé verze:
The Blue Moon – s creme de violette (nebo Yvette) bez maraschina
The Moonlight – s cointreau a creme de violette bez maraschina







Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING