The Aviation

The Aviation

4,5cl gin
1,5cl Maraschino likér
1,5cl Créme de viollete
1,5cl citronová šťáva
1ks koktejlová třešeň

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici, ve které budeme koktejl servírovat. Po okraj ji naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po scezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté scedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení


Koriko shaker set Cocktail Kingdom vážený
617 Kč

Měděný shaker třídílný 0,5l
495 Kč

Shaker třídílný 500ml nerezový
265 Kč

POPIS

Drink byl vytvořen na počátku 20. století barmanem jménem Hugo Ensslin, šéf barmanem hotelu Wallick v New Yorku. V roce 1916 byl recept publikován v Ensslinově knize receptů na míchané nápoje. Později v roce 1930 barman Harry Craddock uvádí v knize Savoy Cocktail Book recept bez likéru Violette. Tento recept následovalo mnoho barmanů po něm.

Drink je v podstatě twist Gin Souru, kde se nahrazuje cukrový sirup Maraschino likérem.
Další známé verze:
The Blue Moon – s Creme de violette (nebo Yvette) bez Maraschina
The Moonlight – s Cointreau a Creme de violette bez Maraschina







Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING