The Aviation

The Aviation

4cl gin
1,5cl citronová šťáva
1cl Maraschino likér
1cl Créme de viollete

Jak namíchat drink
Shaking - třepání v šejkru

Nejprve si připravíme sklenici ve které budeme koktejl servírovat tak, že jí po okraj naplníme kostkovým ledem, zalijeme vodou, a několikrát zamícháme barovou lžičkou, abychom jí důkladně vychladili. To samé poté uděláme se spodní částí šejkru. Po zcezení vody poté do šejkru nadávkujeme uvedené ingredience, přidáme čerstvé kostky ledu a po uzavření druhou částí důkladně protřepeme. Pomocí barového sítka poté zcedíme obsah šejkru do předchlazené servírovací sklenice, kterou předem zbavíme ledu a vody. Zdobíme a servírujeme.


Potřebné vybavení


BarConic® Shaker třídílný měděný 0,7l
695 Kč

Flair shaker 0,8l nerezový
181 Kč

USAGI heavyweight cobbler shaker 0,5l Cocktail Kingdom v měděném provedení
1996 Kč

POPIS

Drink byl vytvořen na počátku 20. století barmanem jménem Hugo Ensslin, šéf barmanm hotelu Wallick v New Yorku. V roce 1916 byl recept publikován v Ensslinově knize receptů na míchané nápoje. Později v roce 1930 barman Harry Craddock uvádí v knize Savoy Cocktail Book recept bez likéru Violette. Tento recept následovalo mnoho barmanů po něm.

Drink je v podstatě twist Gin Souru, kde se nahrazuje cukrový sirup maraschino likérem.
Další známé verze:
The Blue Moon – s creme de violette (nebo Yvette) bez maraschina
The Moonlight – s cointreau a creme de violette bez maraschina







Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING