Sazerac

Sazerac

1cl absinth
1 kostka cukru (1cl cukrový sirup)
2 střiky Peychaud Bitters
1ks plátek kůry z citronu
4cl koňak

Jak namíchat drink
Stirring - míchání barovou lžičkou


Do sklenice, ve které budeme tento míchaný nápoj podávat, vložíme
dostatečné množství kostkového ledu, ideálně 2/3 až plnou sklenici,
postupně nadávkujeme výše uvedené ingredience, které následně
promícháme míchací barovou lžičkou. Poté ozdobíme a přidáme brčko.


Potřebné vybavení

Popis

Tento koktejl, který je variací na Old Fashioned, pochází z New Orleans z doby před občanskou válkou v 2. polovině 19.stol. Pojmenován byl po značce koňaku Sazerac de Forge et Fils, který se tam původně dával, než se tam z důvodu nedostatku koňaku začala dávat whisky.




Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING