B52

B52

3cl Kahlúa
3cl Grand Marnier (stroh 80%, absinth)
2cl smetanový whisky likér

Jak namíchat drink
Layering – vrstvení


Vrstvený koktejl připravíme díky rozdílné hustotě nápojů, ze kterých se
skládá. Pro vytvoření přesné vrstvy použijeme nejlépe barovou lžičku,
kterou zčásti ponoříme do hustší kapaliny, než je ta, kterou na ni
budeme vrstvit. Rozhodně nikam nespěchejte, tato technika není
náročná, ale určitá zručnost je zde potřeba. Pokud nemáte lžičku,
můžete vrstvit nápoje po koktejlové třešničce, která je na napichovátku,
nebo jako většina profesionálů po stěně sklenice, kterou si lehce
naklopíte. To však není příliš estetická metoda.


Potřebné vybavení

Popis

B52 je název jisté americké kapely, která se nechala inspirovat dálkovým bombardérem (B-52 Stratofortress), který byl použit ve vietnamské válce. Tento bombardér sloužil ke shazování zápalných bomb, které s největší pravděpodobností také inspirovaly dnešní hořící variantu koktejlu.

Jako první pojmenoval tento drink jistý Peter Finch, barman v Banff Springs Hotelu v Albertském městě Banff, USA. Ten totiž pojmenovával všechny své nové míchané nápoje po svých oblíbených albech, kapelách či písních. Stejně tak tomu bylo i v případě B52ky. Jedním z prvních zákazníků, který ochutnal koktejl B52, byl rovněž významný vlastník mnoha barů v nejrůznějších městech Alberty. Ten byl chutí drinku B52 tak nadšen, že jej ihned zařadil do svých nápojových lístků. Ten se rázem rozšířil i do dalších koutů světa a díky tomu se dodnes koktejl B52 těší velké popularitě.





Barman s.r.o
Bronzová 24/2
155 00 Praha 13 – Stodůlky

BARMANSKÉ POTŘEBY
BARMANSKÉ KURZY
BAROVÝ CATERING